Behandelingen

Eerste consult

Bij uw eerste bezoek maken we kennis en bespreken we uw wensen en klachten. Er worden een aantal vragen over uw gezondheid gesteld en de mogelijke invloed daarvan op de behandeling. Daarna volgt een uitgebreid mond- en gebitsonderzoek. Indien nodig maken we röntgenfoto’s. Bij een uitgebreid behandelplan komen daar nog gebitsmodellen en kleurenfoto’s bij. Hierna bespreken we de bevindingen en eventuele behandelopties met u. U krijgt ook een -vrijblijvende- begroting.

Algemene tandheelkunde

Ons advies is uw gebit één a twee keer per jaar te laten controleren. Eventuele gebitsproblemen kunnen dan tijdig worden vastgesteld en behandeld. Daarbij staan uw wensen altijd centraal. We besteden veel aandacht aan preventie. 

Preventie en mondhygiëne

Tijdens de periodieke controles is er altijd veel aandacht voor de mondhygiëne. Zonodig plannen we, altijd in overleg, extra tijd voor uw controlebezoek. De preventie-assistente richt zich op goede mondzorg, geeft voorlichting ter voorkoming van problemen aan tandvlees en gebit en voert een gebitsreiniging uit. Daarnaast ondersteunt zij de tandarts bij voorbereiding, uitvoering en afronding van patiëntenbehandelingen.

Esthetische tandheelkunde

Mocht u niet tevreden zijn met het uiterlijk van uw gebit, dan kunnen wij u vakkundig advies geven en behandelen. Hierbij maken we gebruik van de meest moderne behandeltechnieken en materialen. 

Tanden Bleken

Veel mensen willen graag witte tanden en een stralende glimlach. Met een veilige en effectieve bleekmethode kunnen uw tanden zonder pijn en verantwoord witter gemaakt worden. Overweegt u ook uw tanden te laten bleken? Graag adviseren wij u over de mogelijkheden in uw specifieke situatie.

Implantologie

Als u een of meerdere tanden of kiezen mist, kan een tandimplantaat een goede oplossing zijn. Een tandimplantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. Op het implantaat kan een kroon worden gemaakt. Implantaten zijn ook mogelijk bij een kunstgebit. Voor implantologie hebben wij een nauw samenwerkingsverband met implantoloog Jan Willem Vaartjes en Tijl Bakx van De Kliniek voor Tandheelkunde. In specifieke situaties verwijzen wij ook naar het Antoniusziekenhuis of de Paropraktijk Utrecht. 

Gebitsslijtage

Een toenemend aantal mensen heeft regelmatig last van tandenknarsen of klemmen tijdens de slaap. Als er sprake is van milde slijtage herstellen we vaak alleen de hoektandgeleiding (de manier waarop het gebit over elkaar schuift) en maken we een beschermplaat voor 's nachts. Als u gevorderde slijtage heeft dan maken we eerst een behandelplan met gebitsmodellen en kleurenfoto's. Aan de hand daarvan bespreken we de mogelijkheden om het gebit weer op te bouwen en na het opbouwen maken we daarna ook een beschermplaat voor 's nachts. Als er ook kaakgewrichtsklachten of pijnlijke kauwspieren, hoofd- nek- of schouderpijn zijn dan werken we samen met de kaakfysiotherapeut.

 

Mail mij terug

U heeft geen toestemming gegeven voor het plaatsen van cookies. Daarom kunt u dit formulier niet gebruiken. Neem contact met ons op via info@tandartstuindorp.nl.

De praktijk

Prof. Sjollemalaan 36
3571CH Utrecht
Telefoon: 030 23 22 235
E-mail: info@tandartstuindorp.nl

Openingstijden
ma-vr 8:30-12:30 en 13:00-16:30